TRICOURI, MUZICĂ ȘI POVEȘTI CU MIHAI DINU

TRICOURI, MUZICĂ ȘI POVEȘTI CU MIHAI DINU

POVEȘTILE DIN SPATELE VERSURILOR PIESELOR TALE PREFERATE

 

SCURT DICLAIMER

Din start trebuie să menționez că nu promovez nimic la cerere, nu sunt afiliat niciunui brand sau platforme și nici măcar nu am o colaborare cu personajul în cauză. Mai mult de atât, Mihai nici nu știa de intenția mea în a scrie acest articol.

 

UN MESAJ CA TOATE CELELALTE PRIMIT PE TRICOURI LOUD

Mihai mi-a scris ieri pentru a mă felicita în legătură cu pasiunea mea legată de partea de tricouri și hanorace. Nu vreau să mă flatez singur, dar a părut un mesaj așa cum am mai primit și din alte părți. Pentru că mulți ne felicită, dar puțini cumpără. Dar nu ăsta e rostul postării mele. Nu ne plângem chiar deloc pentru că tot ceea ce facem a pornit din pasiune, din dorința de a face total altceva decât a încuraja consumerismul brutal.

Așa cum spuneam, Mihai mi-a scris și, după scurtele cuvinte de felicitare, m-a întrebat dacă aș putea să îl ajut într-un nou proiect cu printarea unor tricouri personalizate pentru a servi scopului său.

 

Mihai Dinu, premiat pentru podcastul său cu povești despre muzică

Imagine preluată de pe Europa FM

 

AM DESCOPERIT O LUME A POVEȘTILOR MUZICII ADOLESCENȚEI MELE

După ce i-am răspuns afirmativ și i-am dat detalii, am ajuns să facem schimb de adresele unde ne putem viziona reciproc munca, pasiunile. Desigur, l-am invitat nu prea subtil și pe site-ul meu de fotograf profesionist – www.mariancristea.ro

Mai întâi am intrat pe contul său de Instagram și m-am îndrăgostit pe loc de tot ceea ce am văzut și ascultat pe contul său – povești scurte despre capodoperele muzicale care ne-au însoțit adolescența până în zilele noastre. Practic sunt expuse și explicate mesajele din spatele versurilor pieselor. Absolut genial! Nu am mai auzit sau văzut pe nimeni făcând asta. Dar m-a mai frapat un lucru... Cu cât ascultam mai mult, cu atât mi-am dat seama că vocea sa îmi sună familiar.

 

THIS IS ECLECTIC

Apoi mi-a dat un link cu podcastul său de pe cea mai cunoscută platformă de muzică - Spotify. Iar aici s-a terminat jocul. Am găsit poveștile întregi despre piesele sau albumele celor mai mari artiști din industria muzicală. Odată ce am deschis primul episod nu am putut să mai mă culc până târziu în noapte...

Am ascultat poveștile piesei lui Gotye – ”Somebody that I use to know” și am învățat despre ce înseamnă o compoziție ”puzzle” în muzică.

Am trecut la povestea albumului celebru, ”Violator”, al celor de la Depeche Mode și am rămas absorbit aproape două ore.

M-am culcat în jurul orei 1 a.m., plin de adrenalină și satisfacție, cu gândul de a mă trezi cât mai rapid pentru a putea asculta cât mai multe povești.

 Rock Sessions : Europa FM

Imagine preluată de pe Europa FM

 

CINE ESTE ȘI DE CE NU L-AM RECUNOSCUT PE MIHAI DINU

M-am trezit la 7 cu un gând în minte. Mă intriga faptul că îi recunosc vocea, dar nu știam de unde să-l iau. Nu părea sub nicio formă ceva peste care poți trece cu vederea. Iar tot ce ascultasem îmi suna extrem avizat ca informație și mod de a transmite. Așa că mi-a venit să dau o căutare pe net pentru a vedea dacă e cineva cunoscut. Nu mi-a luat decât vreo două secunde pentru a afla că este ditamai producătorul de emisiuni la Europa FM. Pfff!

Apoi am aflat că a și câștigat un premiu la Webstock, categoria ”Cel mai bun podcast”, pentru seria sa de povestiri muzicale THIS IS ECLECTIC.

Inițial m-am simțit inconfortabil că nu am putut să-l recunosc și să-l flatez puțin, pe cât se poate de sincer. Dar am și un motiv pentru asta.

Eu nu ascult radio de când mă știu. Poate doar imediat după `89 am fost nițel curios să văd ce urmează. Încă de pe vremea lui Ceaușescu am avut sursele mele de unde îmi luam muzica. Țin minte că mergeam la un nene căruia i se spunea ”Neamțu'”. Probabil că avea acces la călătorii în Germania cumva. Avea un perete întreg de magnetofoane care înregistrau non-stop. Eu mergeam cu câte două sau 3 casete ca să mai trag noutăți. Doamne cum mi se păreau acele magnetofoane Akai! Erau chiar cele după care au copiat rușii celebrul model Kashtan.

Dacă mai ascult câte ceva în ziua de azi este Radio Guerilla, dar nici acesta nu mai este ce era odată.

Așa am aflat că Mihai Dinu își are o parte din rădăcini și prin Guerilla.

 

AVEM DATORIA DE A PROMOVA TOT CEEA CE ESTE VALOROS

Am intrat din nou pe contul lui Mihai și am văzut cu stupoare cât de puține vizualizări și aprecieri pot avea frumoasele sale povești despre muzică. Mi se pare extrem de trist că un loc ce poate servi drept fundație pentru cultura muzicală a oricărui om, este aproape ignorat total. Sunt absolut sigur că nu acesta a fost scopul creării podcastului său sau a conturilor de pe rețelele de socializare. Dar cred că noi toți, cei care am crescut în cultura bunului simț și care am prins vremurile în care valorile încă mai erau apreciate, avem datoria de a promova altceva decât subcultura.

 

SURSELE CARE MI-AU DELECTAT SIMȚURILE

SPOTIFY: This Is Eclectic

INSTAGRAM: @mihai_si_dinu

FACEBOOK: @mihai.dinu.9

TIKTOK: @mihaidinu35

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.